* Αυτό το άρθρο γράφτηκε στο παρελθόν 2017 και ενδέχεται να περιέχει ξεπερασμένες πληροφορίες.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το τρέχον άρθρο μας σχετικά με την επιλογή καμερών.

Σε αυτό, έχουμε περιγράψει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια κάμερα στις μέρες μας.


Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να γωνρίζετε όταν επιλέγετε εξοπλισμό βιντεοπαρακολούθησης, είναι οι διάφορες τεχνολογίες ή τα πρότυπα που προσφέρονται, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Είναι σημαντικό να ξέρετε, ότι δεν υπάρχει "το καλύτερο" πρότυπο - το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του - τα σύγχρονα πρότυπα είνα ακριβά, ενώ τα παλιότερα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλή ποιότητα εικόνας. Παρόλα αυτά, είναι δυνατό να επιτευχθεί μια καλή ισορροπία μεταξύ τιμής και ποιότητας.


Η ποιότητα των αναλογικών συστημάτων είναι συγκρίσιμη με εκείνη των παλιών βιντεοκασετών.

Αναλογικό CCTV - Πρότυπο του παρελθόντος


Η αναλογική τεχνολογία κυριαρχουσε στην αγορά CCTV από τη δεκαετία του 1970 έως τις αρχές του 21ου αιώνα. Με την έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας, αυτή είναι ξεπερασμένη, αλλά επειδή πολλά από τα τρέχοντα συστήματα βιντεοπαρακολούθησης είναι αναλογικά, οι περισσότεροι κατασκευαστές ακόμη προσφέρουν αναλογικές κάμερες και ρεκόρντερ. Σήμερα η αναλογική παρακολούθηση βίντεο είναι μια κατάλληλη επιλογή μόνο για άτομα που είναι πρόθυμα να θυσιάσουν την ποιότητα στο όνομα της χαμηλής τιμής. Όπως θα δείτε από το υπόλοιπο αυτού του άρθρου, εάν επιλέξετε αναλογική παρακολούθηση βίντεο θα εξοικονομήσετε ένα ελάχιστο ποσό χρημάτων, αλλά από την άλλη η ποιότητα της εικόνας θα είναι πολύ χειρότερη.


Όσον αφορά τα εξαρτήματα, ένα αναλογικό σύστημα αποτελείται από μία ή περισσότερες κάμερες συνδεδεμένες σε μια συσκευή εγγραφής βίντεο (DVR - Digital Video Recorder) μέσω ομοαξονικου καλωδίου (παρόμοιο με την παλιά καλωδιακή τηλεόραση). Το DVR καταγράφει βίντεο από κάμερες σε σκληρό δίσκο (στο παρελθόν - σε κασέτα) και σας επιτρέπει να συνδέσετε μια οθόνη σε αυτό για να παρακολουθήσετε ζωντανή μετάδοση και και παλιές εγγραφές.

Μειονεκτήματα της αναλογικής τεχνολογίας

 • Χαμηλή ανάλυση - Τα αναλογικά συστήματα καταγράφουν βίντεο με εξαιρετικά χαμηλή ανάλυση σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις (μέγιστο 960x480 pixel, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ανάλυση στο άρθρο μας για αυτό το θέμα). Με απλά λόγια - η ποιότητα του βίντεο είναι λίγο καλύτερη από αυτή μιας παλιάς τηλεόρασης με CRT. Το να αγοράσετε αναλογική βιντεοπαρακολούθηση στις μέρες μας είναι σαν να αγοράζετε μια συσκευή αναπαραγωγής βιντεοκασέτας - θα εξακολουθείτε να μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο, αλλά η ανάλυση θα είναι απαίσια.
 • Χαμηλή ποιότητα - Η ανάλυση δεν είναι το μοναδικό μειονέκτημα των αναλογικών συστημάτων. Όπως έχουμε γράψει και σε άλλα σημεία σε αυτό το blog, η ανάλυση δεν είναι τα πάντα. Οι σημερινοί χρήστες αναζητούν κρυστάλλινη ποιότητα σε όλες τις συνθήκες (χαμηλό φωτισμό, ανομοιόμορφα φωτεισμένη σκηνή), και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται βελτιώσεις ψηφιακής εικόνας, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε αναλογικά συστήματα παρακολουθησης βιντεο.
 • Έλλειψη πρόσθετων - Οι ανάγκες των πελατών συχνά περιλαμβάνουν ηχογράφηση, οι κάμερες να μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση, οι εγγραφές να μπορούν να προβληθούν ανά πάσα στιγμή μέσω του Διαδικτύου και πολλά άλλα. Αυτά τα πρόσθετα είναι σπάνια διαθέσιμα σε αναλογικά συστήματα, και ακόμα και αν είναι - είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν ή απαιτούν πιο περίπλοκη εγκατάσταση (π.χ. πρόσθετα καλώδια).

Πλεονεκτήματα των αναλογικών συστημάτων

 • Χαμηλή τιμή - Τα αναλογικά συστήματα είναι τα φθηνότερα στην αγορά. Αυτό τα κάνει κατάλληλα για άτομα με χαμηλή οικονομική δυνατότητα.
 • Υψηλό εύρος μετάδοσης - Το αναλογικό πρότυπο επιτρέπει τη μετάδοση του σήματος βιντεο μέσω καλωδίου μήκος έως 500 μέτρων, σε αντίθεση με τα ψηφιακά συστήματα όπου αυτό το όριο είναι περίπου 100 μέτρα. Αυτό είναι πλεονέκτημα μόνο εάν σκοπεύουμε να παρακολουθούμε μεγάλες εκτάσεις (χώροι στάθμευσης, αίθουσες κ.ά.)
 • Εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση - Ίσως το πιο βασικό πλεονέκτημα της αναλογικής τεχνολογίας είναι, ότι είναι η πιο εύκολη για εγκατάσταση και συντήρηση και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, το οποίο την κάνει κατάλληλη για εγκατάσταση στο σπίτι, χωρίς την ανάγκη τεχνικού.


Λάβετε υπόψη ότι η αγορά ενός αναλογικού συστήματος βιντεοπαρακολουθησης συνδέεται με μεγάλη δόση ρίσκο. Πολλοί πωλητές τέτοιου εξοπλισμού δίνουν μεγάλες υποσχέσεις για την ποιότητά του, οι οποίες αργότερα αποδεικνύονται αναληθή. Η ποιότητα πάντα κοστίζει χρήματα, επομένως επιλέγοντας ένα φτηνό σύστημα από έναν άγνωστο κατασκευαστή, διατρέχετε τον κίνδυνο να αποκτήσετε ένα προϊόν που δεν θα σας κάνει καμία δουλειά.


Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τις τιμές αναλογικών καμερών, συσκευών εγγραφής και ολόκληρα σετ από διάσημους κατασκεθαστές:


Η ποιότητα εικόνας των προτύπων HD-TVI και HDCVI είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός σύχγρονου υπολογιστή, tablet ή smartphone.

HD-TVI και HDCVI - Ο προσιτός συμβιβασμός


Γύρω στο 2010, οι κατασκευαστές βιντεοπαρακολούθησης αντιμετώπισαν ένα σοβαρό πρόβλημα - η αναλογική τεχνολιγία εδώ και καιρό δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των καταναλωτών, και η ψηφιακή (περισσότερα για αυτήν στην επόμενη ενότητα) ακόμη ήταν πολύ ακριβή για τους περισσότερους πελάτες. Για το λόγο αυτό, αυτοί ανέπτυξαν μερικά πρότυπα (τα πιο δημοφιλή είναι τα HD-TVI και HDCVI ), τα οποία εμπίπτουν στον γενικό όρο Analog HD και θεωρούνται η επόμενη γενιά αναλογικών τεχνολογιών. Αυτά διατηρούν τα πλεονεκτήματα της παλιάς τεχνολογίας (χαμηλό κόστος και εύκολη εγκατάσταση) και ταυτόχρονα παρέχουν αρκετά καλή ανάλυση και ποιότητας εικόνας.

Πλεονεκτήματα των νέων αναλογικών προτύπων

 • Υψηλή ανάλυση - Στα νέα πρότυπα η ανάλυση φτάνει τα 720p HD και 1080p FullHD. Παρόμοια ανάλυση έχουν οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις LCD, tablets και smartphones.
 • Συμβατότητα με τα παλιά αναλογικά πρότυπα - Άλλο ένα βασικό πλεονέκτημα των HDCVI και HD-TVI προτύπων είναι, ότι είναι συμβατά με τις πιο παλιές κάμερες. Αυτό σημαίνει, ότι χρησιμοποιούνται τα ίδια καλώδια για σύνδεση μεταξύ των καμερών και του ρεκόρντερ και ότι ένα νέο ρεκόρντερ μπορεί να καταγράφει βίντεο όπως από HDCVI ή HD-TVI κάμερες, έτσι και από παλιές αναλογικές κάμερες. Πολλοί από τους πελάτες μας είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι από το γεγονός, ότι μπορούν να αναβαθμίσουν ένα υπάρχον αναλογικό σύστημα σε σύγχρονο HDCVI ή HD-TVI χωρίς να χρειάζεται να περάσουν νέα καλώδια και κάνουν τρύπες στον τοίχο, το οποίο είναι ένα μεγάλο συν για χώρους, στους οποίους εχει γίνει μεγάλη επένδυση στο εσωτερικό (ταπετσαρίες, ψευδοροφές κ.λπ.)
 • Διαθεσιμότητα διαφόρων έξτρα σε καλές τιμές - Επιπλέον, η νέα γενιά αναλογικών συστημάτων συνοδεύεται από διάφορα πρόσθετα, όπως βελτιώσεις ψηφιακής εικόνας, καλυτερη νυχτερινή όραση, προβολή εγγραφών και ζωντανή μετάδοση μέσω ίντερνετ κ. ά. Τα περισσότερα από αυτά τα πρόσθετα στην παλιά αναλογική τεχνολογία είτε δεν είναι διαθέσιμα είτε η ποιότητά τους είναι ανεπαρκής.
 • Λιγότερα καλώδια και ευκολότερη εγκατάσταση - Εκτός από πολλές φορές υψηλότερη ανάλυση, τα νέα αναλογικά πρότυπα επιτρέπουν τον απομακρυσμένο έλεγχο των καμερών μέσω του ίδιου καλωδίου που μεταδίδει το σήμα βίντεο. Αυτό κάνει την εγκατάσταση αυτών των συστημάτων πολύ πιο καθαρή και ευκολότερη στην εγκατάσταση και τη συντήρηση.

Το κύριο πρόβλημα των νέων αναλογικών προτύπων


Ασυμβατότητα μεταξύ προτύπων - Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι διαφορετικοί κατασκευαστές έχουν αναπτύξει διαφορετικά πρότυπα που δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. Ευτυχώς με την πάροδο του χρόνου, εμφανίστηκαν δύο βασικά στην αγορά:

 • HD-TVI - ανοιχτό πρότυπο, που αναπτύχθηκε από την Hikvision (ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές βιντεοπαρακολούθησης). "Ανοιχτό" σημαίνει, ότι είναι διαθέσιμο σε όλους τους άλλους κατασκευαστές. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η Longse, η οποία παράγει κάμερες του ίδιου προτύπου που είναι συμβατε΄ς με συσκευές εγγραφής με τη μάρκα Hikvision.
 • HDCVI - κλειστό πρότυπο, που αναπτύχθηκε από τη Dahua (άλλη μεγάλη εταιρεία παραγωγής βιντεοπαρακολούθησης). "Κλειστό" στην περίπτωση σημαίνει, ότι μόνο η Dahua και οι εταιρείες, οι οποίες έχουν αγοράσει άδεια για αυτές τις τεχνολογίες μπορούν να παράγουν τέτοιο εξοπλισμό.


Παρακάτω μπορείτε να μάθετε τις τιμές του εξοπλισμού HD-TVI και HDCVI (μην ξεχάσετε να τις συγκρίνετε με αυτές του παλιού αναλογικού εξοπλισμού):


Τα ψηφιακά (IP) συστήματα καταγράφουν βίντεο που είναι συγκρίσιμο σε ποιότητα μόνο με τα πιο πρόσφατα μοντέλα τηλεοράσεων.

Ψηφιακά (IP) συστήματα - το μέλλον της βιντεοπαρακολούθησης


Τα ψηφιακά (IP - Πρωτόκολλο διαδικτύου) συστήματα υπάρχουν από την αρχή του 21ου αιώνα και δεν είναι πολύ νέα, αλλά λόγω της υψηλής τιμής τους χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή ακριβών επαγγελματικών συστημάτων. Όπως λέει και το όνομα τους, τα IP συστήματα λειτουργούν με βάση την αρχή του Διαδικτύου. Κάθε IP κάμερα είναι εξοπλισμένη με μίνι υπολογιστή, που ψηφιοποιεί το σήμα βίντεο (το κάνει ως βίντεο όπως στο YouTube ), καθώς και μια κάρτα δικτύου (LAN κάρτα - όπως στους υπολογιστές και τα λάπτοπ ή WiFi μονάδα - όπως στα smartphones και τα tablets). Το ψηφιακό σήμα μεταδίδεται μέσω καλωδίου UTP (γνωστό και ως καλώδιο διαδικτύου) σε συσκευή δικτύου - switch ή router (η ίδια η συσκευή, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ίντερνετ σε μερικές συσκευές στο σπίτι ή στο γραφείο). Στο ίδιο δίκτυο συνδέεται και η συσκευή εγγραφής, που ονομάζεται NVR (Network Video Recorder), η οποία σας επιτρέπει να βλέπετε ζωντανή μετάδοση και εγγραφές από κάθε υπολογιστή, smartphone ή tablet.


Στα IP συστήματα δεν υπάρχει περιορισμός στην ανάλυση, οπότε είναι δυνατόν να καταγράφετε βίντεο σε 4K (3840x2160 pixel). Παρόλα αυτά η υψηλότερη ανάλυση επηρεάζει την τιμή και γι'αυτό οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν πιο κανονική ανάλυση όπως 720p HD ή 1080p FullHD. Επιπλέον οι IP κάμερες μπορούν να έχουν ασύρματη (WiFi) μονάδα, η οποία εξαφανίζει την ανάγκη για καλωδίαση. Επειδή το σήμα είναι ψηφιακό, μπορείτε να βλέπετε βίντεο απευθείας στον υπολογιστή, στο smartphone ή στο tablet, χωρίς να χρειάζεστε NVR. Αυτό το σενάριο είναι κατάλληλο μόνο όταν χρησιμοποιείτε 1-2 κάμερες, επειδή τα NVR είναι ειδικά σχεδιασμένα για εγγραφή και χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν περισσότερες κάμερες.

Μειονεκτήματα της IP τεχνολογίας

 • Υψηλή τιμή - Η τιμή του IP εξοπλισμού είναι τουλάχιστον διπλάσια από αυτή του εξοπλισμού HD-TVI / HDCVI με παρόμοιες παραμέτρους
 • Πιο περίπλοκη εγκατάσταση - Για να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε ένα IP σύστημα χρειάζεστε κάποιες γνώσεις για τα δίκτυα υπολογιστών. Αν δεν ξέρετε τι είναι IP διεύθυνση ή ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός διακόπτη και router, πιθανότατα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός ειδικού εγκατάστασης.
 • Περιορισμός της εμβέλειας - Η μέγιστη απόσταση μεταξύ του NVR και των καμερών είναι 100 μέτρα. Για μεγαλύτερες αποστάσεις χρειάζονται πρόσθετα εξαρτήματα, τα οποία κάνουν το σύστημα πιο ακριβό.
 • Ακριβά πρόσθετα - Αν θέλετε να καταγράφετε βίντεο με ανάλυση άνω των 1080p FullHD ή χρειάζεστε πρόσθετα όπως WiFi, το κόστος του συστήματος θα αυξηθεί δραματικά.


Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για τις τιμές του IP εξοπλισμού:

Εν συντομία

Το αναλογικό πρότυπο είναι η σωστή επιλογή για εσάς αν:

 • ο προϋπολογισμός σας είναι εξαιρετικά περιορισμένος
 • η ποιοτική εικόνα και η παρουσία πρόσθετων δεν σας ενδιαφέρουν
 • έχετε ήδη αναλογικό σύστημα και θέλετε να προσθέσετε και άλλες κάμερες σε αυτό

Πρέπει να επιλέξετε HD-TVI / HDCVI σύστημα αν αναζητάτε:

 • καλή ποιότητα σε αξιοπρεπή τιμή
 • ένα σύστημα που είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη συντήρηση
 • πρόσθετα, όπως απομακρυσμένη πρόσβαση και ειδοποιήσεις μέσω ειδοποιήσεων SMS/Email/Push notificaitons
 • αναβάθμιση του παλιού σας αναλογικού συστήματος χωρίς να περνάτε νέα καλώδια και να τρυπάτε τους τοίχους

Επιλέξτε IP σύστημα αν:

 • χρειάζεστε ανάλυση άνω των 1080p FullHD
 • θέλετε να βλέπετε και να καταγράφετε βίντεο μόνο σε μία ή δύο κάμερες, σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην αγοράσετε NVR και να διαβάσετε το άρθρο μας - Τι μπορώ να κάνω μόνο με μία κάμερα;
 • χρειάζεστε ασύρματη μετάδοση βίντεο
 • απλά θέλετε την καλύτερη τεχνολογία και η υψηλή τιμή δεν σας ανησυχεί


Συνεχίζετε να έχετε ερωτήσεις; Στείλτε μας το ερώτημά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή του παραθύρου συνιμιλίας, που μπορείτε να βρείτε στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί (cookies) και επεξεργάζεται προσωπικές πληροφορίες σύμφωνα με το GDPR. Λεπτομερείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Πολιτική ‘’Cookies’’ και στην Πολιτική Απορρήτου.

Παραγγελία

Αποστολή (Γενική Ταχυδρομική)

Παραγγείλτε τώρα και λάβετε σε περίοδο 8 - 10 Φεβρουαρίου 2023г.

Δωρεάν
Έκπτωση στη ποσότητα - 0%
Συνολικό
Τρόπος πληρωμής
* Οι πληρωμές με κάρτα διεκπεραιώνονται από τη Stripe - μια διεθνή εταιρεία, ηγέτης στις υπηρεσίες πληρωμών. Τα δεδομένα σας αποστέλλονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης και δεν αποθηκεύονται πουθενά μετά την πραγματοποίηση της πληρωμής.
Διεύθυνση για παράδοση

Χρειαζόμαστε μόνο τον αριθμό του ΑΦΜ σας, όλες τις άλλες πληροφορίες, θα τις βρούμε στο Εμπορικό μητρώο. Μετά την παραγγελία ο συνεργάτης μας θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσετε τα δεδομένα.

Η παραγγελία σας έγινε δεκτή με επιτυχία

Σας ευχαριστούμε!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα σε μια εργάσιμη μέρα

για να επικυρώσουμε την παραγγελία σας

Στη συνέχεια, ο κούριερ θα παραδώσει την παραγγελία

στην διεύθυνση σας

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!


Δεδομένου ότι έχετε παραγγείλει και πριν από εμάς, δεν θα σας ενοχλούμε στο τηλέφωνο για επικύρωση της παραγγελίας σας.


Αν επιθυμείτε ακόμα να σας καλέσουμε για διευκρίνηση - πατήστε εδώ