* Αυτό το άρθρο γράφτηκε στο παρελθόν 2017 και ενδέχεται να περιέχει ξεπερασμένες πληροφορίες.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το τρέχον άρθρο μας σχετικά με την επιλογή καμερών.

Σε αυτό, έχουμε περιγράψει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια κάμερα στις μέρες μας.


Μία από τις βασικές ανησυχίες των πελατών μας είναι, ότι οι μάρκες, οι οποίες προσφέρουμε είναι άγνωστες σε αυτούς και αυτό προκαλεί αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητά τους. Γι'αυτό με αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας καθοδηγήσουμε στην αγορά της βιντεοπαρακολούθησης και να σας συμβουλεύσουμε ποιές μάρκες να επιλέξετε και ποιές να αποφύγετε. Για το σκοπό αυτό, αρχικά θα περιγράψουμε εν συντομία από ποιά μέρη συναρμολογείται ο εξοπλισμός και ποιά είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ των μοντέλων αξιόπιστων και κατώτερης ποιότητας κατασκευαστών. Στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένους κατασκευαστές και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τη "χρυσή μέση" μεταξύ τιμής και ποιότητας.

Από τι αποτελείται η βιντεοπαρακολούθηση


Αποσυναρμολογημένη ΄κάμερα βιντεοπαρακολούθησης. Μπορούμε να χωρίσουμε μία κάμερα σε τέσσερα κύρια στοιχεία - περίβλημα, οπτική, ηλεκτρονικά (αισθητήρας, επεξεργαστής κ.ά.) και λογισμικό (στις IP κάμερες). Οι αισθητήρες κατασκευάζονται από μερικούς βασικούς κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών (ανάμεσα στους οποίους είναι η Sony και η Samsung ) και δεν είναι διαφορετικοί, επομένως σχεδόν όλες οι κάμερες με παρόμοιες παραμέτρους χρησιμοποιούν τον ίδιο αισθητήρα. Παρόμοια είναι και η κατάσταση με την οπτική. Στην περίπτωση των περιβλημάτων φαίνεται η διαφορά μεταξύ των αξιόπιστων κατασκευαστών ( καλύτερης ποιότητας, καλά γυαλισμένα πλαστικά) και των οικονομικών (σκληρότερα και πρόχειρα πλαστικά), αλλά από την άλλη μεριά αυτά δεν είναι συσκευές, που αγγίζετε καθημερινά (όπως τηλέφωνα, αμάξια και άλλες τέτοιες συσκευές), οπότε αυτός ο παράγοντας δεν πρέπει να είναι ο οδηγός στην επιλογή σας. Στο λογισμικό των IP καμερών οι διαφορές στην ποιότητα είναι πιο αισθητές και αν έχετε τη δυνατότητα αξίζει να επενδύσετε σε ένα μοντέλο αξιοπιστου κατασκευαστή. Κάθε κατασκευαστής μπορεί να κατασκευάσει μια κάμερα, αλλά δεν μπορούν όλοι να την κάνουν βολική στη χρήση και συμβατή με άλλες συσυκευές.


Στα ρεκόρντερ η κα΄τασταση είναι αρκετά παρόμοια. Το ρεκόρντερ δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν υπολογιστή, που προορίζεται για εγγραφή βίντεο. Το λογισμικό είναι αυτό που το καθιστά λειτουργικό και μόνο οι καλύτεροι κατασκευαστές προσφέρουν ρεκόρντερ με λογισμικό, το οποίο σας επιτρέπει να εγγράφετε βίντεο απρόσκοπτα και αξιόπιστα, να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και να εκμεταλεύεστε όλες τις άλλες δυνατότητες, για τις οποίες θα διαβάσετε σε αυτό το blog. Ειδικά στα αναλογικά συστήματα, όπου οι κάμερες δεν έχουν δικό τους λογισμικό και βασίζονται στο ρεκόρντερ να επεξεργάσει το σήμα βίντεο τους, συνιστούμε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, να το κάνετε εις βάρος των καμερών και όχι του DVR.

Οι δοκιμασμένες μάρκες


Υψηλής τεχνολογίας κάμερα Bosch[/caption]Bosch (Γερμανία), Siemens (Γερμανία), Sony (Ιαπωνία) και Samsung (Κορέα) είναι από τους παλιότερους και πιο καθιερωμένους κατασκευαστές βιντεοπαρακολούθησης ( και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά). Το γεγονός αυτό επηρεάζει και τις τιμές τους, οι οποίες είναι διπλάσιες και τριπλάσιες από αυτές των άλλων κατασκευαστών. Αυτό οφείλεται σε λόγους όπως η ύπαρξη τεράστιων κέντρων ανάπτυξης σε χώρες με υψηλό βιοτικό επίπεδο, η προσφορά καινοτόμων πρόσθετων στοιχείων που δεν είναι διαθέσιμα από άλλους κατασκευαστές και η ικανότητά τους να ενσωματώνονται με άλλα επαγγελματικά και εταιρικά συστήματα ασφαλείας. Ευτυχώς αυτά τα πρόσθετα είναι πολύ εξειδικευμένα και οι περισσότεροι πελάτες δεν τα χρειάζονται. Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής και εικόνας οι διαφορές με τον υψηλής ποιότητας κινέζικο εξοπλισμό είναι ασήμαντες και αντιληπτές μόνο από επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό, αυτές οι μάρκες χρησιμοποιούνται σε μεγάλες εταιρείες με υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας (τράπεζες, εγκαταστάσεις παραγωγής, σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής κ.λπ.) και σπάνια θα δείτε τέτοιο εξοπλισμό σε σπίτια, καταστήματα, εστιατόρια κ.ά.


Αν και αυτές οι μάρκες βρίσκονται στην κορυφή της τεχνολογίας, δεν τις προτείνουμε, καθώς η διαφορά στην τιμή είναι αδικαιολόγητη.

Οι Κινέζοι γίγαντες


Διάφορα μοντέλα κάμερες Hikvision. Αν δεν σας ενδιαφέρει η βιντεοπαρακολούθηση, δεν θα έχετε ακούσει για την Hikvision και την Dahua, αν και οι δύο εταιρείες βρίσκονται στην πρώτη 5άδα των μεγαλύτερων κατασκευαστών εξοπλισμού ασφαλείας. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι παράγον εξοπλισμό που είναι και οικονομικός και πληροί όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας και λειουργικότητας. Αυτό καθιστά και τις δύο μάρκες την προτιμώμενη επιλογή για την παρακολούθηση μικρών και μεσαίων χώρων. Ειδικά σε χώρες με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, οι εταιρείες αυτές κυριαρχούν στην αγορά.


Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα στην Κίνα, αλλά αυτό το γεγονός δεν πρέπει να θέτει υπο αμφισβήτηση την ποιότητά τους. Και οι δύο κατασκευαστές χρησιμοποιούν ποιοτικά ηλεκτρονικά στις κάμερές τους (παράδειγμα οι αισθητήρες είναι Sony), και η καλή τιμή προέρχεται από τη φθηνή διαδικασία παραγωγής των άλλων εξαρτημάτων. Η μεγάλη τους συμβολή στη βιομηχανία οφείλεται στα αναπτυγμένα από αυτούς HD-TVI (από τη Hikvision) και HDCVI (από τη Dahua) αναλογικά πρότυπα νέας γενιάς, τα οποία "αναβίωσαν" την αναλογική τεχνολογία δίνοντάς της τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας χωρίς να επηρεάζει τη χαμηλή τιμή της (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο μας Πρότυπα για βιντεοπαρακολούθηση). Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα αυτά τα προϊόντα, επειδή αυτά προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία τιμής και ποιότητας. Το μονο τους μειονέκτημα είναι ότι η εργασία με το λογισμικό τους απαιτεί κάποια εξοικείωση, επειδή έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα πρόσθετων, γεγονός που το καθιστά λίγο περίπλοκο για αρχάριους χρήστες. Ευτυχώς, στο Διαδίκτυο, και στην ιστοσελίδα μας, υπάρχει άφθονο υλικό που εξηγεί λεπτομερώς και κατανοητά πώς να το χειριστείτε. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

...

...

Οι άγνωστες μάρκες


Προσιτή και ποιοτική κάμερα VStarcam. Εκτός από τους ευρωπαϊκούς και ασιατικούς γίγαντες, υπάρχουν επίσης και πολλοί μικρότεροι κατασκευαστές βιντεοπαρακολούθησης. Τα δικά τους προϊόντα είναι φθηνότερα και από αυτά της Dahua και της Hikvision, αλλά η ποιότητά τους δεν είναι πάντα καλή. Οι περισσότεροι από αυτούς τους κατασκευαστές χρησιμοποιούν ποιοτικά εξαρτήματα, αλλά το λογισμικό τους έχει ελλείψεις ή δεν είναι συμβατό με άλλες συσκευές.


Το λογισμικό δεν είναι παράγοντας στις αναλογικές κάμερες, επειδή σε αυτά η επεξεργασία και η εγγραφή γίνονται από το ρεκόρντερ. Αυτό καθιστά τον συνδυασμό μιας ποιοτικής συσκευής εγγραφής (Hikvision/Dahua) και φθηνότερων καμερών έναν δημοφιλή συνδυασμό μεταξύ πελατών με περιορισμένη οικονομική κατάσταση. Παράδειγμα για τέτοιες κάμερες είναι η Longse και η VStarcam, των οποίων τα αναλογικά (συμπεριλαμβανομένου του HD-TVI) μοντέλα είναι φθηνότερα από συγκρίσιμες κάμερες Hikvision, και η ποιότητα της εικόνας δεν υποχωρεί σχεδόν σε τίποτα.


Στις ψηφιακές (IP) κάμερες τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.


Αν ψάχνετε για κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν ως μέρος ενός ολόκληρου συστήματος (δηλαδή θα είναι συνδεδεμένες με NVR ρεκόρντερ), σας συνιστούμε να επιλέξετε τις δοκιμασμένες μάρκες. Ο λόγος για αυτό είναι ΄ότι για να επικοινωνήσουν αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν το λεγόμενο πρωτόκολλο ONVIF ( Open Network Video Interface Forum ), και ελάχιστοι μη δημοφιλείς κατασκευαστές το υποστηρίζουν. Η εμπειρία μας δείχνει ότι ακόμη και τα μοντέλα που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν ONVIF έχουν προβλήματα συμβατότητας.


Στις IP κάμερες, που έχουν σχεδιαστεί για αυτόνομη λειτουργία (χωρίς ρεκόρντερ για παράδειγμα όπως babyphone), μπορείτε να συναντήσετε μερικά εξαιρετικά προσιτά και ποιοτικά προϊόντα. Ο λόγος για αυτό είναι, ότι αυτή η θέση δεν είναι πού ελκυστική για τους γίγαντες και ορισμένοι από τους μικρούς παίκτες στην αγορά αναπτύσσουν συμπαγή μοντέλα των οποίων το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση από όλους τους χρήστες. Τέτοια μοντέλα είναι διαθέσιμα από τις Foscam, Xiaiomi και VStarcam σε σχεδόν δύο φορές χαμηλότερες τιμές από τα αντίστοιχα μοντέλα Hikvision / Dahua.


Οι μικρότεροι κατασκευαστές σπάνια παράγουν ρεκόρντερ (ανεξαρτήτως DVR ή NVR), αλλά ακόμα και αν βρείτε τέτοια σας συνιστούμε να τα αποφεύγετε λόγω προβλημάτων λογισμικού ( λειτουργίες που λείπυν ή δεν λειτουργούν) και συμβατότητας.


Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε, ότι μεταξύ των μη δημοφιλών σημάτων μπορείτε να συναντήσετε και εξαιρετικές προσφορές, αλλά μην παίρνετε τους διαφημιστικούς ισχυρισμούς τους ως δεδομένο και να ελέγχετε πάντα στο Διαδίκτυο για κριτικές πριν να κάνετε την αγορά.


Ελπίζουμε ότι με αυτό το άρθρο διαψεύσαμε μερικά από τα δημοφιλή δόγματα για τα κινέζικα προϊόντα και να σας έχουμε βοηθήσει να προσδιοριστείτε στην αγορά. Αν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε αν μία μάρκα ή μοντέλο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας, γράψτε μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας ή μέσω του παραθύρου συνομιλίας στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Περισσότερα από Πώς να επιλέξω κάμερα;

Πώς να επιλέξω κάμερα;

Εγκατάσταση αναλογικού συστήματος βιντεοπαρακολούθησης

Αδιάβροχες, ανθεκτικές στη σκόνη και στους βανδαλισμούς κάμερες

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον φακό της κάμερας

5G Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας και 5GHz WiFi: Οι διαφορές, Πλεονεκτήματα και Εφαρμογή στις σύγχρονες κάμερες

Πώς να τοποθετήσουμε έναν σκληρό δίσκο σε μια συσκευή εγγραφής(recorder);

Τι μπορείτε να πετύχετε με μία κάμερα

Πώς να χειριζόμαστε μία συσκευή εγγραφής DVR;

Πρότυπα βιντεοπαρακολούθησης - Αναλογικά, HD-TVI, HDCVI και IP

Τι είναι οι βελτιώσεις ψηφιακής εικόνας;

Πώς να τοποθετήσουμε μόνοι μας μια κάμερα βιντεοπαρακολούθησης

Καλωδίωση συστημάτων βιντεοπαρακολούθησης

Πόσο κοστίζει να έχω βιντεοπαρακολούθηση;

Πώς να επιλέξετε το τέλειο babyphone;

Τροφοδοτικό κάμερας

Τι είναι η PTZ κάμερα;

Οι διαφορές μεταξύ της ψηφιακής μεγέθυνσης και της οπτικής μεγέθυνσης

Θόλου, Σφαίρα ή Συμπαγής - πώς να διαλέξουμε το σωστό σχήμα

Τι είναι η ανάλυση και γιατί είναι σημαντική;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί (cookies) και επεξεργάζεται προσωπικές πληροφορίες σύμφωνα με το GDPR. Λεπτομερείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Πολιτική ‘’Cookies’’ και στην Πολιτική Απορρήτου.

Παραγγελία

Αποστολή (Γενική Ταχυδρομική)

Παραγγείλτε τώρα και λάβετε σε περίοδο 25 - 29 Απριλίου 2024г.

Δωρεάν
Έκπτωση στη ποσότητα: 0%
Συνολικό
Τρόπος πληρωμής
* Οι πληρωμές με κάρτα διεκπεραιώνονται από τη Stripe - μια διεθνή εταιρεία, ηγέτης στις υπηρεσίες πληρωμών. Τα δεδομένα σας αποστέλλονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης και δεν αποθηκεύονται πουθενά μετά την πραγματοποίηση της πληρωμής.
Διεύθυνση για παράδοση

Χρειαζόμαστε μόνο τον αριθμό του ΑΦΜ σας, όλες τις άλλες πληροφορίες, θα τις βρούμε στο Εμπορικό μητρώο. Μετά την παραγγελία ο συνεργάτης μας θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσετε τα δεδομένα.

Η παραγγελία σας έγινε δεκτή με επιτυχία

Σας ευχαριστούμε!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα σε μια εργάσιμη μέρα

για να επικυρώσουμε την παραγγελία σας

Στη συνέχεια, ο κούριερ θα παραδώσει την παραγγελία

στην διεύθυνση σας

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!


Δεδομένου ότι έχετε παραγγείλει και πριν από εμάς, δεν θα σας ενοχλούμε στο τηλέφωνο για επικύρωση της παραγγελίας σας.


Αν επιθυμείτε ακόμα να σας καλέσουμε για διευκρίνηση - πατήστε εδώ