* Αυτό το άρθρο γράφτηκε στο παρελθόν 2017 και ενδέχεται να περιέχει ξεπερασμένες πληροφορίες.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το τρέχον άρθρο μας σχετικά με την επιλογή καμερών.

Σε αυτό, έχουμε περιγράψει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια κάμερα στις μέρες μας.


Ένας από τους βασικούς λόγους απογοήτευσης (ή χαράς) από την μεριά των πελα΄τών μας είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ίδεα πόσο κοστίζει ένα σύστημα βιντεοπαρακολούθησης. Γι'αυτό και ο σκοπός μας σε αυτό το άρθρο είναι να σας δώσει έναν οδηγό σχετικά με τις τιμές που πρέπει να περιμένετε για τις περισσότερες δημοφιλείς διαμορφώσεις και να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν η επένδυση αξίζει τον κόπο.Θα δούμε και τις διάφορες δυνατότητες εγκατάστασης.


Πριν να αρχίσουμε χρειάζεται να διευκρινίσουμε, ότι οι τιμές εδώ αναφέρονται σε ποιοτικά εξαρτήματα, κατασκευασμένα από αξιόπιστους στην αγορά κατασκευαστές. Μπορείτε να βρείτε και πιο φθηνές εναλλακτικές, αλλά δεν θα σας συνιστούσαμε να επενδύσετε χρήματα σε αυτές, επειδή θα λάβετε εξοπλισμό, ο οποίος δεν είναι αξιόπιστος και πιθανότατα δεν θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό στο άρθρο μας για [permalink href="6313"]Ποιές είναι η ποιοτικές μάρκες στη βιντεοπαρακολούθηση.

Μία κάμερα


Πολλοί χρήστες δεν χρειάζονται έναν "τυποποιημένο" εξοπλισμό βιντεοπαρακολούθησης, που συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον μερικές κάμερες, συσκευή εγγραφής (recorder), καλώδια κ.λπ. Αντίθετα για αυτούς είναι σημαντικό να μπορούν να παρακολουθούν μία ή δύο σκηνές και να μπορούν να επιστρέψουν εγγραφές μέσα σε λίγες ημέρες. Παραδείγματα για τέτοιων σεναρίων είναι η παρακολούθηση παιδιών, κατοικιδιων ή ηλικιωμένων, παρακολούθηση θέση σταθμευσης (μπροστά από πολυκατοικία ή σπίτι κ.λπ.) κ.ά.


Αν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες, η σωστή επιλογή για εσάς είναι οι IP κάμερες με υποδοχή κάρτα μνήμης. Αυτές μπορούν να εγγράψουν βίντεο στην κάρτα μνήμης και δεν χρειάζεται να αγοράσετε βίντεο ρεκόρντερ και να έχετε περιττά καλώδια. Είναι αρκετό μόνο να βάλετε στην πρίζα την κάμερα και να την συνδέσετε στο router (η συσκευή, η οποία σας δίνει πρόσβαση στο ίντερνετ) με καλώδιο για ίντερνετ (εκτός αν η κάμερα είναι εξοπλισμένη με ασύρματη μονάδα WiFi).


Οι τιμές τέτοιων καμερών δεν είναι από τις χαμηλότερες, αλλά δεν χρειάζεται να πληρώσετε για ρεκόρντερ, καλώδια και τροφοδοτικό. Αυτές ξεκινούν από ΧΧΧ € για το φθηνότερο μοντέλο, το οποίο κάνει λήψη με ανάλυση 720p HD και έχει υποδοχή για κάρτα μνήμης. Οι δυνατότητες αναβάθμισης είναι μερικές - μπορείτε να διαλέξετε μοντέλο με WiFi μονάδα, μεγαλύτερη ανάλυση, στοιχειώδης νυχτερινή όραση ή αμφίδρομος ήχος (walkie-talkie), το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για παρακολούθηση παιδιών ή κατοικίδιων. Εδώ είναι μερικά τέτοια μοντέλα:

Σετ με 4/8/16 κάμερες


Χρήστες, οι οποίοι θέλουν να παρακολουθούν μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα ή γραφεία επιλέγουν "τυπικά" σετ με μερικές κάμερες, ρεκόρντερ, καλώδια και τροφοδοτικό. Ο αριθμός των καμερών είναι συνήθως 4, 8 ή 16, και ο λόγος γι'αυτό είναι, ότι τα διαφορετκά μοντέλα ρεκόρντερ έχουν 4, 8 ή 16 κανάλια, και οι τιμές τους αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό καναλιών. Φυσικά δεν είναι πρόβλημα να διαλέξετε σετ με άλλο αριθμό κάμερες, αλλά τότε δεν θα μπορείτε να χρησμοποιείτε την πλήρη χωρητικότητα του ρεκόρντερ σας. Ο κύριος παράγοντας στην τιμολόγηση είναι η ανάλυση, γι'αυτό θα εξετάσουμε κάθε μία από τις δημοφιλείς αναλύσεις ξεχωριστά. Αν δεν γνωρίζετε τι είναι η ανάλυση, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας για [permalink href="4795"] αναλύσεις στη βιντεοπαρακολούθηση [/permalink].

HD 720p


HD (1 Megapixel) ανάλυση είναι παραπάνω από αρκετή για παρακολούθηση σε κλειστούς χώρους έως 200 τ.μ., και η τιμή τους είναι πολύ προσιτή. Διατίθεται στη νέα γενιά αναλογικών ( HD-TVI и HDCVI ) και ψηφιακών (IP) μοντέλων. Η πρώτη επιλογή είναι πιο κατάλληλη, επειδή είναι τουλάχιστον 2 φορές φθηνότερη και δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα.


Τα σετ, τα οποία θα δείτε πιο κάτω είναι είναι εξοπλισμένα με τυπικές κάμερες με ευρυγώνιο φακό ( έχουν γωνία θέασης πάνω από 90 μοίρες, η οποία τους επιτρέπει να καλύπτουν ολόκληρο το δωμάτιο, εαν τα τοποθετήσετε στη γωνία), στοιχειώδης νυχτερινή όραση (εως 20μ ) και ανθεκτικά στη σκόνη και το νερό υλικά στέγασης. Αυτές οι κάμερες είναι κατάλληλες για σχεδόν όλα τα σενάρια. Σε περίπτωση που έχετε πιο ειδικές απαιτήσεις, πάντα μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές κάμερες ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε, ότι τα πρότυπα HD-TVI και HDCVI δεν είναι συμβατά μεταξύ τους, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό ενός μόνο τύπου.

HD-TVI

HD-CVI

FullHD 1080p


Full HD (2 megapixels) είνα υψηλή ανάλυη (τα ποιοτικά βίντεο στο YouTube και οι BlueRay ταινίες είναι με τέτοια ανάλυση ), η οποία είναι κατάλληλη για σχεδόν όλα τα σενάρια (εξωτερικη και εσωτερική βιντεοπαρακολούθηση). Και πάλι έχετε επιλογή μεταξύ των HD-TVI, HDCVI και ψηφιακών (IP) προτύπων, και πάλι τα δύο πρώτα είναι η πιο λογική επιλογή.


Η μόνη ιδιαιτερότητα των συστημάτων 1080p είναι η ταχύτητα εγγραφής του ρεκόρντερ. Η εγγραφή βίντεο 1080p στα 25 καρέ ανα δευτερόλεπτο απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ και για αυτό τον λόγο τα πιο φθηνά 1080p ρεκόρντερ μπορούν να εγγράφουν μόνο με 12 καρέ ανα δευτερόλεπτο σε αυτήν την ανάλυση. Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα, επειδή στα 12 FPS το βίντεο πάλι είναι λείο και αυτός ο περιορισμός είναι μόνο για εγγραφή (η ζωντανή μετάδοση είναι πάντα στα μέγιστα καρέ ανα δευτερόλεπτο), αλλά αυτοί από εσάς που θέλετε μέγιστη ποιότητα εγγραφής πρέπει να επενδύσουν λίγο περισσότερα χρήματα. Περισσότερα για την ταχύτητα εγγραφής μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας για αυτό το θέμα.

HD-TVI

HD-CVI

3Mpx και πιο υψηλές αναλύσεις


Οι πιο υψηλές από τις Full HD αναλύσεις παρέχουν λεπτομερείς εικόνες, έτσι ώστε ακόμη και αντικείμενα σε απόσταση να μπορούν να μεγεθύνονται και να αναγνωρίζονται. Αυτές οι αναλύσεις είναι διαθέσιμες μόνο για ψηφιακή (IP) βιντεοπαρακολούθηση και επομένως η τιμη τους δεν είναι χαμηλή. Ετσι όμως αποκτάτε υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί μετά από καιρό, όταν στην αγορά εμφανιστούν ακόμα πιο υψηλές αναλύσεις, και οι τιμές των σημερινών μοντέλων γίνουν πιο προσιτές.

PTZ και ePTZ κάμερες


Οι PTZ (pan, tilt, zoom) κάμερες μπορούν να περιστρέφονται γύρο από τον άξονά τους από απόσταση και έχουμε περιγράψει τα πάντα για αυτές σε ξεχωριστό άρθρο, οπότε εδώ θα εστιάσουμε μόνο στις τιμές τους, οι οποίες δυστυχώς δεν είναι καθόλου χαμηλές. Μπορούμε να τις χωρίσουμε υπό όρους σε 3 κατηγορίες.

Κάμερες PTZ για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο


Αυτές είναι οι πιο ακριβές ελεγχόμενες κάμερες και ο λόγος για αυτό είναι ο εξής - η περιστροφή της κάμερας γίνεται με λεπτή μηχανική, η οποία είναι πολύ ευαίσθητη στις εξωτερικές συνθήκες ( ζέστη, παγετός κ.λπ.). Για να είναι προστατευμένη αυτή, οι κάμερες αυτές είναι εξοπλισμένες με μια σειρά πρόσθετων στοιχείων όπως θερμικό κάλυμμα, θέρμανση (για τον χειμώνα), ψυξη (για το καλοκαίρι), προστασία από ηλεκτροπληξία κ.λπ., που κάνουν αυτά τα μοντέλα ακόμα πιο ακριβά.


Όσον αφορά τα πρότυπα, στην αγορά υπάρχουν μοντέλα από κάθε από αυτά. Σας συνιστούμε να αποφεύγετε τα παλιά αναλογικά μοντέλα, καθώς απαιτούν πρόσθετη καλωδίωση για τον έλεγχο της κάμερας και η ποιότητα της εικόνας είναι πολύ χειρότερη από τα πιο νέα μοντέλα. Τα HD-TVI και HDCVI μοντέλα είναι λίγο πιο ακριβά, η ποιότητα τους είναι πολύ καλύτερη και η κάμερα ελέγχεται από το ίδιο το καλώδιο στο οποίο μεταδίδεται το σήμα βίντεο. Οι IP PTZ κάμερες είναι η κορυφή της τεχνολογίας, αλλά οι τιμές τους τα καθηστούν μη προσιτά για τους περισσότερους πελάτες. Παρακάτω μπορείτε να προσανατολιστείτε και για τις τιμές των HD-TVI, HDCVI και IP PTZ καμερών για εσωτερική εγκατάσταση.

ePTZ κάμερες για εσωτερική εγκατάσταση


Τελευταία όλο και περισσότεροι από τους χρήστες, οι οποίοι χρειάζονται παρακολούθηση μεγάλων κλειστών χώρων όπως μαγαζιά, open space γραφεία και άλλα παρόμοια, επιλέγουν τις ePTZ κάμερες, οι οποίες καταγράφουν ένα πανόραμα 360 μοιρων του χώρου, στη συνέχεια σας επιτρέπουν να "ισιώσετε" την εικόνα και να πάρετε μια εικόνα όπως 4 τυπικές κάμερες (δείτε την εικόνα). Αυτές οι κάμερες είναι μόνο δυκτίου (IP) και δεν είναι ιδιαίτερα φθηνές, αλλά δεδομένου ότι αντικαθιστούν πολλες τυπικές κάμερες, η επένδυση σε αυτές είναι απολύτως δικαιολογημένη. Επιπλέον εαν θα παρακολουθείτε μόνο έναν χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κάρτα εγγραφής SD και να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά ενός NVR ρεκόρντερ. Εδώ είναι οι τιμές μερικών δημοφιλών μοντέλων.

PTZ κάμερες για εσωτερική εγκατάσταση


Τα PTZ μοντέλα για εσωτερική εγκατάσταση είναι σημαντικά πιο συμπαγή και προσιτά από αυτά για εξωτερική, λόγω της έλλειψης όλων αυτών των πρόσθετων εξαρτημάτων, τα οποία αναφέραμε στο προηγούμενο σημείο. Αυτά προσφέρονται σε HD-TVI,HDCVI καιIP εκδοχές, και τα IP μοντέλα μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα (με κάρτα μνήμης και χωρίς ρεκόρντερ). Μπορείτε να δείτε τις τιμές τους παρακάτω:

Εγκατάσταση βιντεοπαρακολούθησης


Για την εγκατάσταση είναι πολύ δύσκολο να σας καθοδηγήσουμε για την τιμή, καθώς διαμορφώνεται με βάση πολλούς παράγοντες. Εκτός από αυτό, η φιλοσοφία της ιστοσελίδας μας είναι να σας βοηθήσουμε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το σύστημα βιντεοπαρακολούθησής σας και έτσι να εξοικονομήσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο μπορείτε να επενδύσετε σε καλύτερο εξοπλισμό ή απλώς σε κάτι άλλο χρήσιμο για εσάς.


Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια ιδέα για τα εξαρτήματα έναντι των οποίων καθορίζεται η τιμή για εγκατάσταση:

  • Τοποθεσία - αν η βιντεοπαρακολούθηση πρέπει να εγκατασταθεί σε απομακρυσμένη τοποθεσία, θα πρέπει να πληρώσετε για τα έξοδα μεταφοράς
  • Προγραμματισμός - ακόμη και αν ξέρετε που θέλετε να τοποθετήσετε τις κάμερές σας, κάποιες εταιρείες περιλαμβάνουν στην τιμή τους μια περιήγηση του χώρου και τον προγραμματισμό του συστήματος
  • Αριθμός καμερών - για κάθε κάμερα πληρώνετε τέλος εγκατάστασης
  • Ρύθμιση συστήματος - η διαμόρφωση συστήματος συχνά χρεώνεται επίσης


Ειδικά στα πιο φθηνά συστήματα η τιμή για εγκατάσταση μπορεί να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει την τιμή του εξοπλισμού. Γι'αυτό σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στα άρθρα μας σχετικά με την εγκατάσταση βιντεοπαρακολούθησης, καθώς η διαδικασία δεν είναι πραγματικά δύσκολη και είναι προσβάσιμη σε κάθε νοικοκύρη:

  • Εγκατάσταση καμερών βιντεοπαρακολούθησης
  • Ρύθμιση αυτόνομης IP κάμερας
  • Εγκατάσταση και ρύθμιση αναλογικού συστήματος βιντεοπαρακολούθησης
  • Εγκατάσταση και ρύθμιση ψηφιακού (IP) συστήματος βιντεοπαρακολούθησης


Ελπίζουμε να αποκτήσατε μια ιδέα για το πόσο θα σας κοστίσει η κατασκευή βιντεοπαρακολούθησης που καλύπτει τις ανάγκες σας. Θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε δωρεάν για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού για εσάς. Μπορείτε να μας γράψετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας[permalink href="4701"] ή μέσω του παραθύρου συνομιλίας, που θα βρείτε στην κάτω γωνία της οθόνης.

Περισσότερα από Πώς να επιλέξω κάμερα;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον φακό της κάμερας

Τι είναι η PTZ κάμερα;

Πώς να επιλέξω κάμερα;

Τι είναι οι βελτιώσεις ψηφιακής εικόνας;

Θόλου, Σφαίρα ή Συμπαγής - πώς να διαλέξουμε το σωστό σχήμα

Εγκατάσταση αναλογικού συστήματος βιντεοπαρακολούθησης

Τι μπορείτε να πετύχετε με μία κάμερα

Πρότυπα βιντεοπαρακολούθησης - Αναλογικά, HD-TVI, HDCVI και IP

Καλωδίωση συστημάτων βιντεοπαρακολούθησης

Πώς να επιλέξετε το τέλειο babyphone;

Οι διαφορές μεταξύ της ψηφιακής μεγέθυνσης και της οπτικής μεγέθυνσης

Πώς να τοποθετήσουμε έναν σκληρό δίσκο σε μια συσκευή εγγραφής(recorder);

Αδιάβροχες, ανθεκτικές στη σκόνη και στους βανδαλισμούς κάμερες

Τι είναι η ανάλυση και γιατί είναι σημαντική;

Πώς να τοποθετήσουμε μόνοι μας μια κάμερα βιντεοπαρακολούθησης

Πώς να χειριζόμαστε μία συσκευή εγγραφής DVR;

Τροφοδοτικό κάμερας

Ποιές είναι οι μάρκες ποιότητας στη βιντεοπαρακολούθηση;

5G Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας και 5GHz WiFi: Οι διαφορές, Πλεονεκτήματα και Εφαρμογή στις σύγχρονες κάμερες

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί (cookies) και επεξεργάζεται προσωπικές πληροφορίες σύμφωνα με το GDPR. Λεπτομερείς πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην Πολιτική ‘’Cookies’’ και στην Πολιτική Απορρήτου.

Παραγγελία

Αποστολή (Γενική Ταχυδρομική)

Παραγγείλτε τώρα και λάβετε σε περίοδο 13 - 15 Μαΐου 2024г.

Δωρεάν
Έκπτωση στη ποσότητα: 0%
Συνολικό
Τρόπος πληρωμής
* Οι πληρωμές με κάρτα διεκπεραιώνονται από τη Stripe - μια διεθνή εταιρεία, ηγέτης στις υπηρεσίες πληρωμών. Τα δεδομένα σας αποστέλλονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης και δεν αποθηκεύονται πουθενά μετά την πραγματοποίηση της πληρωμής.
Διεύθυνση για παράδοση

Χρειαζόμαστε μόνο τον αριθμό του ΑΦΜ σας, όλες τις άλλες πληροφορίες, θα τις βρούμε στο Εμπορικό μητρώο. Μετά την παραγγελία ο συνεργάτης μας θα σας καλέσει για να επιβεβαιώσετε τα δεδομένα.

Η παραγγελία σας έγινε δεκτή με επιτυχία

Σας ευχαριστούμε!

Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσα σε μια εργάσιμη μέρα

για να επικυρώσουμε την παραγγελία σας

Στη συνέχεια, ο κούριερ θα παραδώσει την παραγγελία

στην διεύθυνση σας

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!


Δεδομένου ότι έχετε παραγγείλει και πριν από εμάς, δεν θα σας ενοχλούμε στο τηλέφωνο για επικύρωση της παραγγελίας σας.


Αν επιθυμείτε ακόμα να σας καλέσουμε για διευκρίνηση - πατήστε εδώ